ust reklam

28 Ocak 2017 Cumartesi

Tavuk Fajita

Yine günlerden bir gün ev ahali acıkmışken ve sebze usulü evde birşey yokken bendenize annemin almış olduğu tavuk göğsünü pişirmek düştü..Fakat o tavuk göğsünün tavuk göğsü olduğunu bilmiyordum..Biftek falan sanıyordum bir baktım 2 parça tavuk göğsü duruyor ..tek bildiğim tavuk soteydi önceden de yapmışlığım vardı ama bu kez malzemem de yoktu naptım tabii hemen açtım interneti ne yapılır tavuk göğsünden yazdım karşıma ta daaaa ; TAVUK FAJİTA çıkıverdi.

Dışarda yemişliğim vardır ama bu havalı isimli tavuk yemeğini ilk kez pişirecektim..

Tabii yeni birşey deneyecek olmanın derin heyecanıyla hemen işe koyuldum..Çok da şanslıydım sevgili canım fajitamın bütün malzemeleri evde mevcuttu..Yaşasın dı çok mutluluk vericiydi..

( geçişe dikkatinizi çekerim!!!! bu ne ciddiyet oluvermişim birden)

Şimdi şunu belirtmeliyim bu yemeğin özel bir sosu var o sosa buluyoruz tavukları pişiriyoruz..Yanında isterseniz süslü yeşillikler soğanlar vs biberleri jülyen doğrayıp ve soğanları yine aynı şekilde doğrayıp yemeğinizi renklendirebilirsiniz..Ama ben bu kısımlarını yapmadım..Sadece tavuklarla yanına makarnayla servis yapmayı uygun gördüm..

Şimdi öncelikle 2 parça tavuk göğsünü alıyoruz güzelce yıkayıp suyunu süzdürüyoruz, sonra jülyen doğruyoruz..Jülyen ince uzun demek valla bilmeyenler olabilir ben de önceden bilmiyordum..

Sonra tavukların suyu süzülürken sosu hazırlıyoruz,,

Gelelim sos için malzemelere;

1 yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı tepeleme domates salçası

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kekik

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı yeni bahar

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 diş sarımsak


Evet işte tavuğumuza muhteşem dayanılmaz lezzeti veren karışım ekibi bunlar..Alıyoruz hepsini kaşıkla güzelce harmanlıyoruz, karıştırıyoruz ve suyu süzülmüş tavuklarımızı bu karışıma güzelce buluyoruz ..Dolapda bekletilirse daha güzel olurmuş ama bizim ev halkının bekleyecek hali yoktu ben hemen yağsız tavada pişirmeye koyuldum..

Önce kısık ateşte kapak kapalı 10-15 dakika suyunu bırakmasını bekliyoruz arada çeviriyoruz tabii..

Sonrasında kapağı açıp ateşin altını da açıyoruz suyunu çektirip kızartıyoruz tavukları..



Ama inanın acayip lezzetli oluyor yahu..Bizimkiler bayıldılar..

Size de şimdiden Afiyet olsunn...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder