ust reklam

12 Şubat 2016 Cuma

Şebnem Kağıt Bebekler

Bir arkadaşımın geçenler de facebook da ki kağıt bebekler paylaşımı beni anılarıma götürdü.
Nasıl severdim Şebnem kağıt bebeklerini. Pamuk Prenses ve Yedi cüceler serisi, Çiçek kız serisi vardı ben de.
Benim kuşağımdakiler iyi bilirler. Bizim için ne büyük mutluluktu . İnanın şu an yazarken bile içim kıpır kıpır oluyor. Hatta o kadar etkisi olmuş ki üzerimde internette yaptığım araştırmada bulduğum resimleri görünce bile bir hoş oldum.
Çok güzeldi onlarla oynamak :) Düşünsenize alt tarafı kartondan bebeklerdi, şimdiki neslin bebekleri gibi üç boyutlu değillerdi, sesleri çıkmıyordu, herhangi bir becerileri yoktu. Sap sade, sessiz, tombiş yanaklı, sevimli Şebnem bebeklerdi onlar. Hiç üşenmezdim keserdim, giydirirdim.
Kitapçıkların içinde resimler olurdu en arka sayfada da giydireceğimiz bebek olurdu.
Annemi deli etmiştim sanırım bir gün eve geldiğimde yoklardı :(   Anneme sorduğumda sobaya attığını söyledi. Aman Allahım benim için ne büyük felaketti anlatamam.
Şimdi şu an yine bulsam yine alırım ama internetten araştırdım yok maalesef. Bir tek gitti gidiyor da şebnem köylü güzeli serisi var. Ama yine de ümidimi kesmedim kırtasiyelere bakıcam valla :)
Birkaç resim buldum internetten. Baksanıza ne kadar da güzeller :)
Dedim ya pamuk prenses serisi vardı diye ay kıyafetlerini buldum resimleri görünce delirdim ne mutluluk hala bile :)


               Şebnem Pamuk Prenses Serisinden, ne kadar da tatlı :)


Bunlar da kıyafetleri hala hatırlıyorum :)



Bir de Şebnem Çiçek kız vardı onunda tüm kıyafetleri çiçekler dendi ama sadece kitabın kapak fotoğrafının resmini bulabildim;



Siz de benim gibi oynar mıydınız kağıt bebeklerle. Yorumlarınızı bekliyorum :) karşılıklı geçmişe yolculuk yapmış oluruz.



Sevgiyle...



6 yorum:

  1. Ben de çok severdim karton bebekleri. Bende Şebnem Maskeli Baloda ve birkaç tane daha vardı ama diğerlerini pek hatırlamıyorum. Güzel anıları hatırlattığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel hatıralar, ben de hatırladıkça gülümsüyorum..sevgiler

      Sil
  2. https://www.facebook.com/tayyayinlari1/photos/pb.1616455351977949.-2207520000.1482496090./1689245954698888/?type=3&theater Tay Yayınlarıyla aynı kağıt bebekler hala satılıyor

    YanıtlaSil
  3. https://www.heryerkitap.com/urun/sebnem-8li-dizi-bebek-giysileri/

    YanıtlaSil
  4. Trendyol'da var şu anda. Az önce sipariş verdim. Yaşım 51. Sizin de belirttiğiniz gibi uzun zamandır arıyordum; internetde, kitapçılarda... Bulamamıştım. Bu gece tesadüfen çıktı karşıma. Nasıl sevindim anlatamam. Çocukluğuma döndüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel çocuklardık biz🙏çokça sevgiler💜💙💛

      Sil