ust reklam

12 Mart 2013 Salı

İrmik Helvası Tarifi



Daha önceki yemek postlarımdan da anlaşılacağı üzere tatlılarla aram çok iyidir, bir başka severim ben tatlıları:)
Gönül Candaş'ın "Bereketli Olsun " kitabı sağolsun pek bir harikadır tarifleri..neden mi? şöyle izah edeyim; başka yerlerde hangi tarife baksanız ölçüler ya gr ya ml cinsinden olur ,yani ben nasıl ölçeyim şekerin 100 gramını sütün 150 ml sini di mi ama ? bu kitabı en ok bu yüzden sevmiştim herşey bardakla kaşıkla çünkü..benim gibi yemek konuların da çok da yetenekli olmayanlar için harika kolay tarifler var ..
Çok mu konuştum yani yazdım ne..gelelim tarifimizeee...

Malzemelerimiz:

# 1,5 su bardağı irmik

# 1 küçük paket margarin ( 500 gr lık yağın 4' te 1 'i yeterli oluyor, ben yumuşak kahvaltılık margarinlerden kullanıyorum)

# 1 su bardağı şeker ( ayrıca 2 çorba kaşığı demlendirme için)

# 1 çorba kaşığı çam fıstık

#  1 su bardağı süt

# 1 su bardağı su

Yapılışı:

1. Yağı eritiyoruz, 1,5 su bardağı irmiğimizi ekleyip hafif ateşte pembeleşene dek kavuruyoruz, fıstık ilave edip biraz daha karıştırıyoruz. ( dilerseniz fıstık koymayabilirsiniz de öylede güzel oluyor)

2. 1  su bardağı su,1 su bardağı süt,1 su bardağı şekerimizi koyup karıştırıyoruz.Kapağı kapatıp hafif ateşte suyunun çekmesini bekliyoruz.Suyu çekilince ocağı kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.

3. 15-20 dakika bekledikten sonra karıştırıp 2 çorba kaşığı şeker serpip şöyle bir karıştırıyoruz.
vee irmik helvamız hazırlanmış oluyor.Son olarak da, yine dilerseniz ,helvanın üstüne servis sırasın da tarçın ekleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun...


2 yorum:

  1. şekerim nerelerdeydin sen? Tam döndün ama..nefis görünüyor..yapmamalıyım ve yememeliyim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tatlım benim sorma, benim ikiz yeğenlerim var onlarla ilgileniyorum vakit bulamıyordum günlerdir:)

      Sil